Hónapokon át terrorizálta a beteg testvérét egy solti férfi

Írta ekkor 2020-09-24

A Kalocsai Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019 ősze és 2020 júniusa között Solton ittas állapotban rendszeresen szidalmazta és bántalmazta a beteg nővérét, valamint a sértett által készített ételt is többször kiöntötte.

A vádirat szerint a kapcsolati erőszakkal vádolt férfi egy házban élt Solton az idős édesanyjával és a beteg, enyhe szellemi leépülésben szenvedő nővérével, az ügy sértettjével. A rendszeresen italozó vádlott és a sértett között gyakoriak voltak a viták, veszekedések, amiket ittasan a vádlott provokált. Ezek során a vádlott a sértettet rendszeresen szidalmazta és bántalmazta.

2019. szeptember közepén a vádlott egy konyhaszekrénynek lökte, arcon ütötte, majd a konyha kövezetére lökte a nővérét, akinek az arcán dió nagyságú bőrpír keletkezett. A sértett védekezésként a hasán megkarmolta a vádlottat, a rendőrséget a szomszédok hívták ki a sértett kiabálására. A rendőrök távozása után azonban a vádlott ismét bántalmazta, egy hokedlinek lökte a nővérét. Ezután a vádlott egy ideig nem bántalmazhatta a sértettet, mert a nő 2020 januárjáig Dunaújvárosba költözött.

2020 januárjában azonban ismét kezdődtek a konfliktusok. Január 12-én délután az ittas vádlott rátámadt az ebédet melegítő sértettre, a lábast kikapta a kezéből és a földhöz vágta, a sértettet pedig a földre lökte. A vádlott a bal szeme alatt és az orrán meg is karmolta a nővérét, a további verést a vádlott helyszínre hívott fia akadályozta meg. A sértett ekkor is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Hat nappal később az ittas vádlott ismét a sértett által készített ételt kifogásolta, azt kiborította az udvarra. Ezután fellökte a sértettet, aki elesett és beverte a fejét. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlott csak az idős édesanyjuk közbeavatkozására hagyott fel a sértett bántalmazásával.

2020. június 9-én az ittas férfi ismét belekötött a sértettbe, azt kifogásolva, hogy a télire megvásárolt tűzifa miért kugliban van, miért nem hasogatva. A vita során a vádlott a sértettet többször meglökte, ami miatt nővére a betonkerítésnek nekiesett, és a jobb lábán megsérült. A vádlott cselekményét a szomszéd vette észre és értesítette a vádlott fiát, aki kihívta a rendőröket. Ekkor a sértett távoltartást is kezdeményezett a vádlott ellen, amit a bíróság elrendelt.

 

A büntetlen előéletű vádlott jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

öt × öt =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST