Húsvéti desszert: Répatortás muffin

Írta ekkor 2021-04-02

Húsvét környékén valahogy mindig előkerül a répatorta, aminek a muffin változatát sokkal hamarabb eltudod készíteni és a család is jóízűen majszolja majd, 

Hozzávalók
Tésztához:
• 15 dkg répa
• 13 dkg cukor
• 2 tojás
• 10 dkg liszt
• 1 csapott tk. sütőpor
• 1 csapott tk. szódabikarbóna
• csipet só
• 0,7 dl olaj
• 1 tk. őrölt fahéj
• 1 tk. őrölt gyömbér
• őrölt szegfűszeg
Krémhez:
• 25 dkg mascarpone
• 10 dkg cukor
• 1 citrom leve és reszelt héja

(Fotó: femina.hu)

Elkészítés
1. A muffinokhoz a répát megtisztítjuk és lereszeljük.
2. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy tálban összekeverjük.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a lisztes keveréket, és simára keverjük.
4. Ezután hozzákeverjük a lereszelt répát.
A masszát egyenlően elosztjuk a muffintepsi papírral kibélelt mélyedéseiben.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük, majd rácsra szedjük és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.

1. A krémhez a citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, egy lábasban hozzáadjuk a cukorhoz, és közepes lángon szirupot főzünk belőle (pár perc, míg a cukor teljesen el nem olvad).
2. Megvárjuk, míg a cukorszirup teljesen kihűl, és hozzákeverjük a mascarponéhoz.
3. A citromos krémet habzsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk
4. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém.

Forrás: sutidoboz.hu


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy − négy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST