Húsvéti online tojásfestésre invitál a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület

Írta ekkor 2021-03-26

Az idei húsvét sem telhet el tojásfestés nélkül a kalocsai Hagyományőrző Házban, leforgattak egy felvételt, amelyet az ünnepek közeledtével a nagyhéten tesz közzé a Kulturális Központ a virtuális felületein.

Dr. Kovács Istvánné Sztakó Éva a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület vezetője elárulta, hogy a tradíciókat ápolása jegyében, örömmel tesznek eleget a felkérésnek, melynek során Nagy Ferencné Júliától leshetik el az érdeklődők a tojásdíszítés fortélyait, amelyben természetesen nagy hangsúlyt kapnak a kalocsai motívumok.

A csoport vezetője múltidézéssel folytatta, majd hozzátette, hogy nyilván személyesen könnyebb megtanulni a technikát, de a lehetőségekhez képest most rendhagyó formában tudják életben tartani a hagyományokat.

 

 

Dr. Kovács Istvánné a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület vezetője az online térbe költöztetett húsvéti program kapcsán vázolta a kreatív munka menetét, amelyben a sablonok helyett a rajzolt virágformákra fektetnek nagyobb hangsúlyt.

A rögzített felvételek nagy segítséget nyújtanak majd, nemcsak a kézügyességgel megáldottak, hanem a laikusok számára egyaránt.

Az utóbbi években jellemzően a gyermekek kedvében járva a különböző állatfigurák is megjelennek a tojásokon, de a kreatív ötleteknek csak a fantázia szab határt.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

14 − 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST