Húszmillióból fejlesztette belterületi vízelvezetőit Fajsz

Írta ekkor 2019-06-04

Fajsz önkormányzata pályázatot nyújtott be belterületi csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére, amelyen 20 millió forint uniós, vissza nem térítendő uniós forrást nyert.

A településen régóta komoly problémát jelentett ennek biztonságos megoldása.

A jelen projekt keretében a Dózsa György és Kossuth Lajos utca, 48-as utca, az Árjas utca, Arany János utca, a Mártírok útja, valamint a Kohári utca vízelvezetése oldódott meg.

A csapadékvíz hálózat fejlesztése, valamint új vízgyűjtő –és elvezető hálózattal való kiegészítése mellett az útburkolat helyreállítására is szükség volt, mivel az utak alatt történő átsajtolásra nem volt elegendő hely, így az utakat át kellett vágni.

A csatorna kivitelezése során, azokon a helyeken, ahol a nyomvonal gáz, szennyvíz vezetéket keresztezett, ott acél védőcsövet építettek be.

A meglévő ivóvíz bekötéseket a fagyveszély miatt, a gázvezetéket pedig az előírás miatti 60 cm földtakarás miatt lejjebb helyezték.

A mostanra lezárult fejlesztés eredményeként a problémás helyek megszűnnek, a csatornahálózat összefüggő hálózatot alkot és képes a település érintett részének vízelvezetését ellátni.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenegy + tizenhárom =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...