Idén is százakat vonzott a Kalocsán indult agrár-roadshow

Írta ekkor 2020-02-12

Ötödik alkalommal rendezték meg az Agrárközösség és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ közös roadshow-ját a meszesi Kék Duna Vendéglőben.

A rendezvény fő célja a modern eszközök és lehetőségek ismertetése volt, amelyekkel 2020-ban a kis- és közepes gazdálkodások is fejlődési pályára állhatnak.

Szigeti Tamás, az Agrárközösség helyi irodavezetője arról nyilatkozott rádiónknak, hogy a hétfői esemény minden korábbi résztvevő rekordot megdöntött.

A rendezvényt Font Sándor, országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd a NAIK fő igazgatója, Dr. Gyuricza Csaba professzor is előadott, további meghívott szakemberekkel egyetemben.

 

Szigeti Tamás azt is kifejtette, hogy a gazdálkodók számára elkerülhetetlen a szembenézés a klímaváltozás következményeivel, így 2020 után kiemelt témaként kezelik a környezetvédelmet és a globális felmelegedést.

A közös agrárpolitika fő feladatának tekinti a környezetvédelemre szánt keretösszeg bővítését.

A kalocsai roadshow fontos bejelentéssel zárult, miszerint egy Élelmiszeripari Közösséget hoznak létre, melynek első találkozóját március 4-én, Kecskeméten rendezik meg, ahová szintén gazdákat, feldolgozókat, kereskedőket várnak.

 

 

A cikket írta, és a riportokat készítette-szerkesztette: Greksa Zsófia.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...