Idén nyáron is népszerű volt a Paks II. utazó kiállítása

Írta ekkor 2019-09-05

Nyolc nagy hazai fesztiválra gördült be 2019 nyarán a Paks II. Atomerőmű Zrt. guruló kiállítása.

Az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató interaktív tájékoztató kamionra két hónap alatt csaknem 20 ezer látogató volt kíváncsi. Paks II. interaktív kiállításának fesztiválkörútja Sopronban, a VOLT Fesztiválon kezdődött, s a Szegedi Ifjúsági Napokon záródott. A kamion ezek után járt a Balaton Soundon, az EFOTT-on, Debrecenben a Campus Fesztiválon és a Virágkarneválon, valamint a mezőtúri East Festen és a Sziget Fesztiválon, Budapesten – mondta el Mittler István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

 

Mittler István tájékoztatása szerint a válaszadók elsöprő többsége – több mint 90 százalék – nyilatkozott úgy, hogy új információt kapott a kiállítás megtekintése során és ajánlaná mások figyelmébe. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója arról is beszámolt, hogy nyár végéig mindösszesen már mintegy 35 ezren voltak kíváncsiak a guruló kiállításra, amely a legfontosabb információkat „viszi házhoz” az atomenergia biztonságos és klímabarát felhasználásáról.

 

A kiállítás egyik különlegessége egy kiterjesztettvalóság-alkalmazás, amely révén a vendégek a kihelyezett táblagépek vagy saját okostelefon használatával virtuálisan körüljárhatják két, a Paksra tervezetthez hasonló, VVER-1200-as blokkot. A fesztiválokon ez is óriási népszerűségnek örvendett, csakúgy, mint az az új interaktív tábla, amelyen játékos formában lehet ismerkedni a Paks II. projekttel.

A Paks II. kamion a fesztiválszezont követően folytatva országjárását az 5000 főnél nagyobb lélekszámú településeit keresi fel, illetve októberben ott lesz a Hungexpón, az Automotive kiállításon és – immár hagyományos résztvevőként – a Csabai Kolbászfesztiválon is.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

4 − 4 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST