Így élt Schöffer: új tárlat nyílt a kalocsai gyűjteményben

Írta ekkor 2019-12-09

„Schöffer Miklós, az ember a művészet mögött” címmel nyílt péntek délután állandó kiállítás a néhány éve megújult kalocsai Nicolas Schöffer Gyűjteményben.

Az emeleti kiállítótérben berendezett tárlat, ahogyan a címe is mutatja, a Schöffer Miklóstól Nicolas Schöfferig ívelő életút személyes oldalát hivatott bemutatni.

Az üvegajtókkal határolt, sejtelmes hangulatot árasztó félhomályba burkolt szobarészletben a Kalocsán született a Párizsban híressé lett művész hagyatékából, személyes tárgyaiból és fotóiból áll össze Schöffer hétköznapi környezetének egy kis szelete, amelyet Simon Zoltán alpolgármester ajánlott a megjelentek és a leendő látogatók figyelmébe.

 

A kalocsai Schöffer Gyűjteményben pályázati támogatás bevonásával felépített új tárlat megnyitóján Simon Zoltán alpolgármester felidézte személyes találkozásainak emlékét is a világhírű alkotóval.

Mint mondja, a néhai művész nem csak alkotói vénával, de nem mindennapi stílusérzékkel is büszkélkedhetett, amelynek szintén nyomai vannak a kalocsai kiállítótérben.

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST