Így kezdődött a harmincadik kalocsai Paprikafesztivál (galériával!)

Írta ekkor 2019-09-13

Péntek délután elstartolt a kalocsai Paprikafesztivál, amelyet immáron harmincadik alkalommal rendezett meg a város. 

A szórakoztató rendezvények sorát a 100 Folk Celsius együttes gyermekkoncertje nyitotta, majd a hivatalos nyitóünnepség következett az Érsekkerti Szabadtéri Színpadon.

A protokoll-eseményen közreműködött többek között Dr. Nagy István agrárminiszter, Font Sándor országgyűlési képviselő és dr. Bálint József polgármester.

Az ünnepi beszédek sorát a miniszter nyitotta, aki mondandójában többek között a paprikaágazat felvirágoztatásának fontosságát hangsúlyozta, megadva ehhez minden kormányzati segítséget.

A megnyitóról és az ébredező fesztiválhangulatról készült galériánkat megtalálod alább görgetve!

A minisztertől dr. Mészáros István kanonok-prépost vette át a szót, tolmácsolva dr. Bábel Balázs érsek üdvözletét, nyomatékosítva, hogy az ünneplő közönségnek tudatában kell lennie, milyen kincsek birtokosa a hungarikummá vált népművészeti motívumoknak és a térség “piros aranyának” köszönhetően.

 

Font Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében az értékek megőrzésének és megbecsülésének fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy az idei állami ünnepségen Kalocsára került a “Népművészet Mestere” kitüntetés.

 

Végül dr. Bálint József polgármester szólt a fesztiválközönséghez – e gondolatok jegyében.

 

 

A nap folklórprogrammal folyatódik, illetve a The Tattoos, a Salvus, majd az Anna & The Barbies együttesek koncertjeivel.

 

Nagyításért kopp a mintaképekre!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

4 × 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST