Így rendezz be garzonlakást praktikusan!

Írta ekkor 2023-09-14

Bár az interneten számtalan cikket találhatunk, azonban a garzonlakások valahogy mindig eléggé perifériára szorulnak, mikor lakberendezésről esik szó. Ezeket ugyanis általában amolyan kényelmetlen szükségmegoldásként vált szokássá emlegetni. Pedig egy kis odafigyeléssel valóban kényelmes és esztétikus környezetet teremthetünk garzonunkban. Az alábbi cikk ehhez nyújt számunkra hasznos tippeket.

A fotó forrása: PHOTOCREO Michal Bednarek / Shutterstock.com

Komplex megoldások a helytakarékosság jegyében

Amennyiben azt szeretnénk, hogy garzonlakásunk valóban minden igényünket kielégítse, akkor érdemes a multifunkciós bútorok és eszközök beszerzésre helyeznünk a fókuszt. Például, mivel a nappalink és a hálószobánk ugyanaz a helyiség, így a kisebb méretű kanapéágyak jóval praktikusabbak lehetnek a heverőknél. Ezeket összecsukva, holmijainak összepakolva pillanatok alatt megváltoztathatjuk a helyiség hangulatát. Azonban nem csak ágyból találhatunk ilyen multifunkciós változatokat, hiszen manapság már akadnak akár olyan kisebb asztalok is, amelyek több székké szétszedhetőek. Ezek különösen jól jöhetnek, ha vendégeket várunk.

Fali bútorok, hogy még több extra helyet szabadítsunk fel

Nem kell túl sokat gondolkodnunk rajta, hogy rájöhessünk, a falra függesztett polcok és szekrények sok helyet megspórolhatnak lakásunkban. Ha pedig a belmagassághoz mérten kifejezetten magasra rakjuk fel őket, akkor a padlófelület felszabadítása jelentősen képes tágítani a teret. Mindez annyit tesz, hogy a hagyományos kétajtós szekrények és egyéb berendezések helyett először inkább nézzünk körbe az a modernebb, falra függeszthető nappali bútor választékában.

A kevesebb néha több

Szintén érdemes még odafigyelnünk arra is, hogy ne akarjuk túlzsúfolni a lakást, legyen szó akár a bútorokról, akár a személyes holmijainkról. Ha tehát több cuccunk van, akkor érdemes selejteznünk kicsit. Inkább tároljuk máshol – például egy rokonnál vagy garázsban, pincében –, amire nincs szükségünk a mindennapokban, minthogy még egy plusz szekrényt berakjunk emiatt a lakásba.

– Publikálta: KORONAfm100; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

17 + tizenöt =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...