Indulhat a vihar-tépázta csillagda helyreállítása

Írta ekkor 2018-10-14

Mint emlékezetes, a mögöttünk lévő nyáron többször is hozott orkán erejű szelet egy-egy vihar a városba, ami meg is látszott annak közterein, középületein.

Az egyik leglátványosabb pusztulást a volt ügyészség épülete, illetve a Kalocsai Szent István Gimnázium tetején lévő csillagda szenvedte el.

A létesítmény körüli bádogfedést konzervtető-módjára hajtogatta fel az alá kapott szél, komoly károkat okozva annak szerkezetében.

Mint megtudtuk, mostanra sikerült olyan stádiumba jutni a javítás előkészítésének, hogy az őszi szünetben a megtépázott csillagda részleges rendbe tétele megtörténhet.

Erről Sárosi Magdolna tankerületi igazgató nyilatkozott a KORONAfm100-nak.

 

Sárosi Magdolna bajai tankerületi vezető azt is elmondta, hogy a gimnázium csillagdája körüli palást rendbe tételével nem fejeződnek be a munkálatok.

Az ugyanis mindössze a szükséges javítások első ütemét fedi le, a másodikban a csillagda kupolájára kerül majd sor, amit ugyancsak megbontott a nyári vihar.

A csillagdáról egyébként tavaszi szülinapi kampányunk keretében forgattunk filmet – ezeket ITT találod, kifejezetten a hírhez kapcsolódót pedig alább!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennyolc − 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST