Ingyenes bejárást biztosítanak a foktői iskola volt diákjainak Kalocsára

Írta ekkor 2020-02-04

Amint arról a napokban beszámoltunk, a 2019/2020-as tanév második félévétől megszűnt a tanítás a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Foktői Magyar László Általános Iskolájában.

A döntéshez a folyamatos tanulólétszám-csökkenés és végül pedagógushiány vezetett – hangzott korábbi híradásunkban.

Ezt felkeresésünkre az intézményt fenntartó Bajai Tankerületi Központ annyiban pontosította, hogy a foktői iskolában egyelőre nem megszűnt, hanem szünetel az oktatás, ami megfelelő létszámú jelentkező esetén ősszel újra indulhat. Látva viszont a jelen állapotig vezető folyamatokat, erre kicsi az esély.

Sárosi Magdolna tankerületi igazgató a KORONAfm100-nak elmondta, milyen események vezettek idáig, kiemelve, hogy az érintett nyolc foktői diákot már átvette a Belvárosi Iskola és ingyenes bejárást biztosít számukra a tankerület.

 

Sárosi Magdolna tankerülti igazgató hozzátette, hogy a foktői diákoknak még a jól ismert pedagógustól sem kellett megválniuk, a kolléga ugyanis ugyanazon iskolában tanít, ahová a gyerekeket januárban beíratták a szülők.

Nyomatékosította továbbá, hogy a kalocsai járásban az oktatás minden a Bajai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolában biztosított.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

16 + 16 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST