Internetes csalók ellen emeltek vádat, egyikük kiskőrösi házából tartotta a vevőkkel a kapcsolatot

Írta ekkor 2023-02-08

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség két férfi ellen, akik több mint 70 vevőt károsított meg azzal, hogy az interneten kedvező áron kínált megvételre olyan elektronikai készülékeket, amelyek nem voltak a birtokában – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője január végén. 

Négyessyné Bodó Marianna elmondta, hogy a többszörösen büntetett férfiak tavaly januárig, közel másfél éven keresztül úgy jutottak rendszeres jövedelemhez, hogy webes hirdetési oldalakon alacsony áron kínáltak népszerű elektronikai termékeket, amelyekkel valójában nem rendelkeztek. A vádlottak egy másik netes portálról lementették a műszaki cikkek fotóit és a hozzájuk tartozó leírásokat, majd a termékeket sajátjukként meghirdették.

A vevőkkel a kapcsolatot egyikük kiskőrösi házából, egy kifejezetten erre a célra létrehozott e-mail címről, valamint több telefonszámról tartották. A vásárlók által kiszemelt elektronikai cikkek teljes vételárát vagy az előleget előre átutaltatták a fiatalabb vádlott nevére nyitott öt bankszámla egyikére. A kicsalt pénzt később egymás között elosztották és elköltötték. Az ügyészség a két gyanúsítottat 71 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. A jelenleg más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetésüket töltő vádlottak ügyében a Kecskeméti Járásbíróság dönt.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

9 + 18 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...