Ismét az „Év kutatóhelyei” között a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár

Írta ekkor 2020-03-03

Második alkalommal, ezúttal internetes kategóriában nyerte el a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár a Magyar Családtörténet-kutató Egyesülete által alapított Év Kutatóhelye-díjat.

fotó: archivum.asztrik.hu

Az adományozó szervezet tagjai és a családtörténet-kutatók szavazatai alapján 2019-ben hazai kutatóhely kategóriában a Székesfehérvári Püspöki és Székeskáptalani Levéltár, külföldi kutatóhely kategóriában a zombori Történelmi Levéltár, és az internetes kutatói szolgáltatás kategóriájában a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár lettek a kitüntetettek, amelyek képviseletei február 28-án vehették át a díjat a székesfehérvári Szent István Művelődési Házban.

Lakatos Andor, aki Lakatos Adéllal karöltve vezeti a kalocsai intézményt örömmel idézte fel, hogy 2011-ben kaptak korábban elismerést, ezúttal pedig a kilenc éve működő e-kutatás szolgáltatást díjazta az egyesület, a kalocsait pedig az átadóünnepségen a „legprofibb és a leggyorsabban bővülő e-levéltárnak” minsősítették.

 

fotó: archivum.asztrik.hu

A MACSE közönségdíját másodszor kiérdemlő Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár vezetője, Lakatos Andor néhány számot is ismertetett a teljesség igénye nélkül, rávilágítva online rendszerük népszerűségére.

Kiemelte, hogy a olyan forgalmat bonyolít e-kutatási rendszerük, amelyet a fizikai valóságában a levéltár helyiségeiben képtelenség lenne kiszolgálni.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennégy − öt =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST