Jelképes gombnyomással indultak a Paks II. első építési munkái

Írta ekkor 2019-06-24

Jelképes gombnyomással kezdetét vette a Paks II. Atomerőmű felvonulási területén az első épületek kivitelezése csütörtökön.

– A paksi atomerőmű a garanciája annak, hogy a magyar lakosság és a vállalkozások áramellátása hosszú távon is olcsó, kiszámítható és biztonságos legyen – mondta Süli János, a Paks II. projektért felelős tárca nélküli miniszter, amikor megtekintette az építkezést a orosz fővállalkozó, az ASZE Mérnöki Vállalat Rt. Paks II. projektigazgatója, a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és a kivitelezést végző KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója társaságában. A munkálatok indítása kapcsán tartott bejáráson Süli János hangsúlyozta: atomenergia nélkül nincs olcsó áram, nincs rezsicsökkentés, nincs klímavédelem.

A felvonulási épületek létesítésével fontos mérföldkövéhez érkezett az orosz-magyar kormányközi megállapodás alapján megvalósuló Paks II. projekt. Ezekkel a munkálatokkal megkezdődnek az előkészületek a Pakson megépülő két új blokk létesítéséhez, a telephelyen mától folyamatos lesz a munkavégzés – mondta Alekszandr Hazin, a Roszatom mérnöki divíziójához tartozó ASZE Mérnöki Vállalat Rt. alelnöke.

Lenkei István a Paks II. Zrt. vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a társaság megrendelőként abban érdekelt, hogy kiváló minőségben valósuljanak meg a Paks II. projekt kivitelezési munkálatai. A kivitelező KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. számára fontos a mostani megbízás – mondta Sáray Zoltán vezérigazgató. Hozzátette, elnyeréséhez hozzájárult a vállalat eddigi számos nemzetközi referenciája mellett az, hogy saját erőforrásaira tud támaszkodni. A bejárás résztvevői megtekintették az építési területet és a már korábban elkészült 22/11 kV-os transzformátorállomást, amellyel a megrendelő Paks II. Zrt. biztosítja az orosz fővállalkozó számára az építési munkálatokhoz szükséges villamos energiát.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

18 − 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST