Jubilál a Paks 2 interaktív kiállítása

Írta ekkor 2019-10-30

Tíz esztendeje, hogy 2009 októberében országjáró körútra indult a Paks II. projektet bemutató interaktív tájékoztató kamion.

A guruló kiállítás ezalatt több száz települést felkeresett annak érdekében, hogy a lakosság első kézből kapjon tájékoztatást az atomenergiáról és az új blokkokról. Az elmúlt évtizedben csaknem 400 ezer látogató tekintette meg a kiállítást, ami minden nyáron ott van a legjelentősebb hazai zenei és kulturális fesztiválokon.

Az Országgyűlés 2009. március 30-án hozzájárulását adta az új atomerőművi blokkok létesítésének előkészítéséhez Pakson. Az atomerőmű akkori vezetése úgy gondolta, szükség van arra, hogy széles körben tájékoztassák a lakosságot erről a döntésről. Egy új eszközt kerestek ahhoz, hogy a lehető legtöbbekkel megismertessék az atomerőmű kapacitásfenntartását célzó terveket, ezért indítottak útjára egy tájékoztató kamiont.

A cél az volt – és ma is az –, hogy minél többen értesüljenek arról, hogy azért van szükség a két új blokkra, mert hazánk csak az atomenergia segítségével tudja garantálni az áramellátást megfizethető áron, klímabarát módon – tette hozzá Mittler István.

Indulása óta 48 fesztivált keresett fel, 12 ezer órán át tartott nyitva és 150 ezer kilométert tett meg guruló kiállítás, amely interaktív eszközökkel, játékos formában mutatja be az atomenergiát.

Támogatott tartalom


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

14 + 9 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST