Kábítószerrel átitatott papírlapokkal akart üzletelni a börtönben

Írta ekkor 2023-11-15

Vádat emelt a Kalocsai Járási Ügyészség két férfi ellen, aki dizájner droggal átitatott papírlapokat akart a börtönbe juttatni, hogy a fogvatartottak között kereskedjen velük – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Az egyik férfi – aki korábban drogkereskedelem miatt kedvezménnyel szabadult a börtönből – egy Bács-Kiskun vármegyei büntetés-végrehajtási intézet külső munkavégzési területére úgynevezett “bikadroggal” átitatott papírlapokat juttatott be. Egy szigetelőszalaggal körbetekert műanyag tasakban 49 kisebb, továbbá 5 nagyobb méretű, kézzel és géppel teleírt papírlap volt, amelyek dizájner droggal voltak átitatva.

A próbaidős vádlott a még egy évig bent raboskodó barátjának akarta a csomagot bejuttatni azért, hogy a börtönben a drogot laponként ötezer forintért értékesítse. A fogvatartott barát a csomag behozatalával megbízta az egyik rabtársát, aki cserébe ingyen kapott volna a drogból.

A feladattal megbízott férfi 2021.januárjában bevitte a drogot a börtönbe, belépéskor azonban a felügyelők a csomagot gyanúsnak találták, ellenőrizték, majd értesítették a kalocsai rendőröket. Az ügyészség a visszaesőnek számító férfiakat új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádolja. Bűnösségükről a Kalocsai Járásbíróság dönt.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...