Kalocsa is felkerült a koronavírus-térképre

Írta ekkor 2020-03-19

Koronavírus térkép készült az interneten, a Google segítségével. Jól látható, hol vannak éppen karanténban és merre vannak igazolt esetek, vagyis koronavírus-fertőzöttek.

Budapest agglomerációjában a március 18-i adatok szerint ezeken a településeken vannak karanténban emberek: Törökbálint, Pilisjászfalu, Tokod, Vác, Vácrátót, Dunakeszi, Göd. Igazolt koronavírus-fertőzött pedig ezeken a településeken van: Veresegyház, Gyál, Monor és persze Budapest

A térkép készítője a nyilvánosan elérhető adatokból állította össze a koronavírus-térképet. Ha ráviszed az egeret egy-egy jelölésre megtalálod a forrást.

 

Általában a helyi polgármesterek Facebook oldalai, vagy a helyi portálok szerepelnek forrásként. Ebből az következik, hogy az adatok hitelesek, hiszen ha egy polgármester településén karantént rendelnek el, arról szólnak neki, a polgármesterek pedig jó esetben tájékoztatják az ott élőket.

A térkép ismeretlen készítője tehát folyamatosan figyeli az ország hírfolyamait és ahol koronavírus-esetet, karantént vagy igazolt fertőzöttet talál, jelzi.

A térkép biztosan nem tűpontos, mégis hiánypótló, hiszen a magyar hatóságok Európában szinte egyedüliként nem hajlandóak területi adatokat közölni a fertőzöttekről.

(forrás: budapestkornyeke.hu)


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenkilenc − 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST