Kalocsa: nem zárják le a játszótereket és a piacot, nincs csomagfogadás az idősotthonban

Írta ekkor 2020-03-19

Néhány perce Kalocsa polgármestere, Dr. Filvig Géza és a városi Szociális Központ vezetője, Rumi László friss lakossági tájékoztató videót tett közzé. 

Ebben sorra veszik az aktuális intézkedéseket, amelyeket a veszélyhelyzetre való tekintettel foganatosítottak Kalocsán.

Rumi László kiemelte, hogy az idősek biztonsága érdekében a Szociális Központban is látogatási tilalom él, és a lakók érdekében csomagokat sem fogadnak.

Alább a teljes videó!

Lakossági tájékoztató!

Tisztelt Kalocsaiak! Kedves Nyugdíjas Lakosok!A koronavírus-járvány miatt kialakul veszélyhelyzetre tekintettel tájékoztatót szeretnék adni a jelenlegi városunkat érintő helyzetről:- Megkérek minden 65 év feletti kalocsai lakost, nagyon körültekintően élje mindennapjait, Önök a legveszélyeztetettebb korosztály. Kérjenek segítséget rokonoktól, szomszédoktól, ismerősöktől. Lehetőleg maradjanak otthon.- Szociális központ, házigondozó szolgálata működik, a rászorulók részére az idős ellátás folyamatos, a kapacitás növelhető, egyenlőre külső segítséget nem kell igénybe vennünk.- Krízisszám: 06-30-791-0873- Sztojka István cigány nemzetiségi önkormányzat elnökével a kapcsolattartás folyamatos, a cigány lakosság neki tudja jelezni, ha valaki segítségre szorul.- Pécsi Vivien szociális bizottság elnöke a bizottság nevében egy gyűjtésre hívja fel azok figyelmét, akik számítástechnikai eszközöket tudnak felajánlani rászoruló gyermekek részére a távoktatáshoz.- Városban a hulladék szállítás zavartalan, a szolgáltató az átrakón történő lakossági hulladék befogadást bizonytalan ideig szünetelteti. – A polgármesteri hivatal szűkített ügyfélfogadással dolgozik, kérem, kizárólag halaszthatatlan ügyekben keressék fel a hivatalt. Az ügyfélszolgálatos kollégáink is egyéni védőeszközzel vannak felszerelve, köszönjük Dr. Kasziba István gyógyszerész úr szájmaszk adományát.- Kulturális rendezvények elmaradnak, a múzeum és a könyvtár nem fogad látogatókat.- Az uszoda bezárt, előrehozott karbantartása megkezdődött, a nyitás várható ideje még nem ismert.- A piactér egyenlőre nyitva marad, azzal, hogy a zöldség- gyümölcs piacon kizárólag kesztyűben és szájmaszkban lehet árulni. Kérem a piacon vásárlókat csak a vásárlás idejére tartózkodjanak ott. Szabadlevegős bevásárlás jobb, mint a zárt légterű, élelmiszer beszerzés lehetőségét biztosítani kívánjuk.- Játszótér szabadon látogatható, de kérem tömeges jelenlét ne alakuljon ki.- Lakossági jelzésre reagálok, kezdenek bizonyos emberek visszaélni a veszélyhelyzettel, különböző gyűjtésekkel. Kérem, aki segítségre szorul az önkormányzatnak, a szociális intézménynek vagy a cigány nemzetiségi önkormányzatnak jelezze és haladéktalanul foglalkozni fogunk a problémájával- Kérem mindenki türelemmel fogadja a változásokat és új szabályokat, amelyek bármikor változhatnak.- Ismét az idősebb korú lakossághoz fordulok, kérem saját érdekükbe, hogy lehetőleg maradjanak otthon.- A rémhírek terjesztését mellőzzük, Magyarország Kormánya, Kalocsa Város Önkormányzata a hiteles tájékoztatás forrása, kérem ezekről a forrásokról tájékozódjunk elsősorba és a kalocsai média is hiteles forrás.- A megelőzésben az egyéni felelősség nagy, milyen magatartást tanúsítunk, ezért kérem lehetőleg nem menjünk közösségbe.- Köszönöm mindenkinek a figyelmet és az óvatosságot! Vigyázzunk egymásra!

Közzétette: Filvig Géza – 2020. március 19., csütörtök

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

14 + tizenöt =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...