Kalocsai diákokat vitt Finnországba a Roszatom

Írta ekkor 2018-07-23

Két hetet töltött két kalocsai, két paksi és egy gerjeni fiatal a Roszatom Iskolája táborában július 2. és 16. között Finnországban, a Balti-tenger partján lévő Kalajoki üdülőhelyen.

A táborozás során a magyarokkal együtt összesen 39 bolgár, finn és orosz fiatal gyerek orosz és finn pedagógusok közreműködésével játékos foglalkozásokon vett részt.

A Roszatom Iskolája különleges abból a szempontból, hogy elősegíti a gyerekek nyelvi készségeinek és kommunikációjának fejlődését, amit megerősített rádiónknak adott interjújában a Kalocsai Szent István Gimnázium két táborozója, Busa Barbara és Szász Boglárka is.

A közös tevékenység nyomán a tábor végére egyáltalán nem jelentettek akadályt a nyelvi különbségek, mondta Bogi, hozzátéve, hogy nem csak önbizalma fejlődött a tábor során, de életében először láthatott tengert is.

 

A Roszatom Iskolája egyike az orosz atomenergetikai konszern nemzetközi gyermekprogramjainak, amelyek a világ különböző részéből érkezett fiatalok számára nyújt lehetőséget egymás nyelvének és kultúrájának megismerésére.

Busa Barbara kalocsai táborozó, aki egyik kedvenc programjaként a riói napot említette, elárulta, hogy számra is sokat nyújtott a lehetőség és ha tehetné, ismét jelentkezne.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 × egy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST