Kalocsán kórházra és óvodaépítésre is jut a kétmilliárdos keretből

Írta ekkor 2019-05-01

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott és a Miniszterelnökség által támogatott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma április 30-án, Dusnokon tartotta ülést, amelyen 2 milliárdos térségfejlesztési csomag részleteit jelentették be.

A röviden JETA-ként emlegetett szervezet a paksi, a kalocsai, a tolnai járás településeinek mindegyikét, valamint a szekszárdi járás egy részét is magába foglalja, 47 tagjával.

Az általuk fejlesztésre, illetve beruházási tervek készítésére és rendezvénytámogatásra megfogalmazott pályázatok eredményeit hirdették ki a dusnoki ülés alkalmával.

Mint az Kováts Balázs szakértő beszámolójából kiderült, többek között a kalocsai kórházra, számos térségi turisztikai fejlesztésre, és óvodákra, iskolákra is jut a 2 milliárdos keretből.

 

Kováts Balázs, a JETA szakértője a nyertes pályázatok hosszas, tételes ismertetését követően rövid számvetéssel is készült a keddi, dusnoki ülésre.

Ez magába foglalta a csaknem félszáz település valamennyi nyertes beadványát, fejlesztési, illetve támogatási területek szerint összegezve.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennyolc + 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...