Kalocsát is elérte az influenza, jobban fogynak az oltóanyagok

Írta ekkor 2019-12-12

Rossz hír, hogy a jellemzőnél korábban, már a hetekben felbukkantak influenza-szerű tünetekkel orvoshoz fordulók Kalocsán.

Jó hír, hogy az elmúlt évek mutatóihoz képest többen élnek a rendelkezésre álló védőoltás nyújtotta lehetőséggel. Minderről a Kalocsai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának járványügyi szakembere számolt be felkeresésünkre.

Réfy Anita rádiónknak elmondta, hogy a jellemzően december végén-január elején kopogtató járványos időszak idén úgy tűnik, hamarabb köszönt be, éppen ezért érdemes mielőbb igényelni az oltást mindazoknak, akik eddig hezitáltak.

A védettség kialakulása a beadástól számított bő két hétre tehető, és a vakcina tartalmazza a kimutatott vírusfajtát, ami helyben is megbetegedést okozott.

 

Réfy Anita kalocsai járványügyi felügyelő azt is megosztotta velünk, hogy mely korosztály képviselőinek a körében ütötte fel a fejét a betegség.

Nyomatékosította, hogy hatékonyabb megelőzés nincsen az influenza elkerüléséra, vagy tüneteinek mérséklésére, mint az oltás.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 × 5 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST