Karácsonyi desszert másképp: Mákos guba tojáslikőrrel

Írta ekkor 2020-12-08

Ha még nem kóstoltad eljött az ideje, hogy a bejgli mellett valami újdonságot vegyél fel a karácsonyi menüsorba.

A gubához szükséged lesz
• 4 nagyobb darab kifli felkarikázva
• 3 deci tej
• 2 deci tojáslikőr
• 1 mokkáskanál só
• 15 deka darált mák
• 8 deka cukor
• 1 ek. porcukor

A krémhez
• ízlés szerint szerecsendió
• 2 ek. narancsszörp
• 0.5 darab bionarancs héja
• 2 db tojássárgája
• 1 ek. liszt
• 5 deci tej
• 3 ek. cukor
• 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés:
Karikázd fel a kifliket, majd melegítsd össze a tejet és a tojáslikőrt. Add hozzá a cukrot, sót, majd locsold meg vele a kifliket. Tedd jénaiba és rétegezd a porcukorral elkevert mákkal. A krémhez dolgozd össze a tejjel a tojások sárgáját, lisztet, szerecsendiót, narancshéjat, szirupot és a cukrot, majd lassan kezdd el gőz fölött összemelegíteni. Ha besűrűsödött, pirítsd meg a gubát sütőben egy kissé, majd kanalazz a krémből a tetejére.

Forrás:divany.hu 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

10 − 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST