Katasztrofális állapotban a Kunszt utcai tagóvoda

Írta ekkor 2019-05-24

Katasztrofális műszaki állapotban lévő óvodáról, és kinőtt épületről beszélt a kalocsai óvodák intézményvezetője a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

Bár a Városházán eredetileg nem erről tárgyalt a grémium, dr. Bálint József polgármester többször is utalt rá, hogy a Kunszt utcai és az újvárosi, problémás óvodák kiváltására tervezett, Ifjúsági háznál építtetett 150 fős óvoda épületét a felére kellett csökkenteni, mert “akadályoztatva lett a projekt”.

Részleteket egyelőre, kérdésre sem árult el a polgármester, azonban az ülésen megszólított Katus Györgyné intézményvezető letaglózó állapotot vázolt mindkét óvoda felől, érdekeken felüli összefogást szorgalmazva, hogy az eredeti tervek szerint készülhessen el a majdani óvoda, ami a gyerekek mindenek felett álló érdeke.

 

Helyzetjelentés a Kunszt oviból – eső után

Katus Györgyné kalocsai vezető óvónő szó szerint úgy fogalmazott, hogy „sok sebből vérzik” mindkét említett óvoda, rámutatva az egyes ingatlanok problémáira.

Úgy fogalmazott, rövid határidőn belül 150 fős kapacitású óvodának kell épülnie Kalocsán, ellenkező esetben a törvényi előírások szerinti működés, illetve a gyerekek biztonsága is veszélybe kerülhet, mondta.

 

Helyzetjelentés a Kunszt ovi gyermeköltözőjéből – eső után


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennyolc + tizennégy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST