Kecel díszpolgárának nevezték ki Bányai Gábor országgyűlési képviselőt

Írta ekkor 2023-04-24

289 évvel ezelőtt írta alá Patachich Gábor kalocsai érsek Kecel újratelepítésének a dokumentumát. Szombaton erre emlékezve rendeztek a település művelődési házában ünnepséget.

Haszilló Ferenc polgármester a színpadra kérte Bányai Gábor országgyűlési képviselőt, akit díszpolgári címben részesített. A méltató gondolatok között elhangzott, hogy családja 14 generáció óta bácskai földművelő, a politikus olyan egyéni gyümölcstermesztő, agrárszakmérnök, akinek a tevékenysége, gondolkodásmódja, közel áll a keceli gazdatársadalom értékrendszeréhez. Bányai meghatódottan köszönte meg a kitüntetést. Hangsúlyozta: ez az elismerés nagyon magas kamatú hitel, amely szinte visszafizethetetlen, ugyanakkor ezentúl is mindent megtesz, ami csak módjában áll Kecel fejlődéséért.

Az ismert politikus után Turbucz Lászlóné Gubacska Julianna Erzsébet vehette át a Kecel Városért kitüntetést. A településen mindenki jól ismeri őt, ugyanis közösségi személyként sok rendezvény sikerének volt a főszereplője. Így például 30 éven át szervezte a szüreti felvonulást, de a nevéhez fűződik a önkéntes tűzoltóság női csapatának megszervezése is. Nyugdíjasként sem pihent, társai számára sok kirándulást szervezett az évek során.

Őt követte a Pro Cultura díjat átvevő Juhász Anikó, aki Kecelen, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában dolgozik. Alsó tagozaton saját osztálya van, de éneket is tanít más osztályokban, ha szükséges, akkor felső tagozaton is. Vezetője lett a hajdani Kecel Folklór Együttes Asszonykórusának, majd utódjának, a jelenlegi Kéknefelejcs Népdalkörnek. Kétévente zenés-dalos találkozót szerveznek Kecelen, melyre meghívják más települések népzenei csoportjait is.

Az Év vállalkozója elismerésben részesült Borbényi László. A városban jól ismert üzletember a Fürtös Étterem és a A FÜRT-TRADE Kft. alapítója. Az utóbbi cég Kecel legnagyobb összegű helyi iparűzési adót fizető vállalkozásai között szerepel. Tulajdonosa rendszeresen támogatja Kecel város rendezvényeinek megvalósulását anyagilag, személyes részvétellel és a programok sikerességét eredményező egyéb segítséggel.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

2 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...