Kényelmesen stílusos, stílusosan kényelmes, avagy hogy alakul a sportcipők trendje?

Írta ekkor 2023-09-18

A komfortos viselet nem luxus, és egyáltalán nem extra elvárás. Sokan a mai napig azt gondolják, hogy a kényelem, meg a stílusosság nem hozhatóak közös nevezőre. Két külön világ, és nincsen közöttük átjárás. Még jó, hogy ez az elgondolás teljesen fals. Hiszen miként lehetne bármi stílusos, ha egyszer hordhatatlanul kényelmetlen? Könnyű belátni, hogy sehogy. De azért akad egy-két tippünk arra, hogy miként boronálható össze ez a két, amúgy egymásba fonódó terület.

Első számú szempont a kényelem?

kényelmes sportcipő a legjobb bizonyíték arra, hogy a stílusosság, a trendi fellépés kéz a kézben járhat a komfortossággal. És igen, hosszú távon ez az, ami a legtöbbet számít. Minden kényelmetlenség, minden megélt kellemetlenség rombolja, pusztítja az adott lábbeli varázsát, ami végül teljesen köddé válik. Vagyis ahhoz, hogy a divatos stílusjegyek aranykorukat élhessék elengedhetetlen a komfort megtapasztalása minden egyes lépéssel. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy sutba lehet dobni a vonzó külsőt, mert enélkül szintén elképzelhetetlen az összhang, valamint az elégedettség.

De vajon mitől válik egy sportcipő kényelmessé? Természetesen a kialakításától. Egyrészt nem mindegy, hogy mennyire rugalmas a talpa, másrészt a belső is mérvadó: milyen a béleltsége, van-e benne esetleg alapból betét, vagy mondjuk memóriahabos töltet., Ezen kívül a felsőrész tulajdonságai is lényegesek, a fűző elhelyezkedése, a sarok, valamint orrész szélessége. A túlságosan szűk modellek csak keveseknek ideálisak. Nyáron pláne számolni kell azzal, hogy a nagy melegben megdagadnak a lábujjak, a lábfejek. Így nem igazán előnyösek azok az alternatívák, amikben nincsen hely az esetleges tágulásnak.

A megemelt sarok sokaknak bónusz pozitívum, mivel ezáltal még kényelmesebbé, biztonságosabbá, és ortopédiai értelemben egészségesebbé válhat a gyaloglás.

Milyen tényezőket célszerű még figyelembe venni vásárlás előtt?

Például azt, hogy konkrétan milyen jövő vár a kiszemelt cipőre? Napi több kilométernyi rohangálás? Esetleg edzés, kirándulás, futás, biciklizés? Vagy ennél jóval kímélősebb használat? Azért ildomos az alkalmazás fokát, erőteljességét már jó előre szempontként figyelni, mert ha az igénybevétel nagy, akkor annak csak egy valóban masszív, stramm modell képes megfelelni. Ellenben laza viseletként a kevésbé szívós variánsok is szóba jöhetnek.

Ezen kívül természetesen az árnyalat kérdése sem mellékes. A fekete, valamint a fehér még mindig divatikonoknak számítanak a színek világában, ugyanakkor idén is aratnak a meghökkentőbb árnyalatok, úgyhogy választék akad bőven. Célszerű az egyéb kiegészítők színvilágát is alapul venni.

Mit nem jó ötlet otthon hagyni, ha irány az utazás?

Egyrészt a komfortos cipőt, ami hűséges társként szolgálhat minden egyes lépésnél. Másrészt a https://ecipo.hu/c/kiegeszitok/utazasi kínálatából a legmegfelelőbb paraméterekkel büszkélkedő koffert, amibe minden belefér, ami könnyen mozgatható például görgős kialakításának hála, és ami stílusban is passzol az összképhez.

– Publikálta: KORONAfm100; szerző: vendégszerző / fizetett tartalom –


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tíz − 5 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...