Két Ferenc Emlékversenyen remekeltek a sakkozók

Írta ekkor 2024-03-01

Két kiváló sakkrajongó -Kohl Ferenc és Bikali Ferenc – emlékére rendezték meg a Sakk Emlékversenyt Miskén, immáron II. alkalommal.

Dr. Czibulka Zoltán, a Kalocsai Sakk Klub tagja, a KORONAfm100-nak elmondta, hogy az eseményen résztvevők számára nemcsak a remek sakkpartik nyújtottak felejthetetlen élményt, hanem a falusi vendégszeretet is kiemelkedőnek bizonyult. A szervezők között szereplő Mácsai Károly is fontos szerepet játszott abban, hogy a fiatalabb generáció is aktívan részt vett az eseményen. Az általa szervezett feladatoknak köszönhetően a fiatalok örömmel vettek részt, és a sakk szeretetét is átérezték. A Sakk Emlékverseny így nemcsak a sakk szerelmeseinek nyújtott kiváló lehetőséget egy megmérettetésre, hanem egyben összehozta a közösséget is.

Dr. Czibulka Zoltán azt is elmondta rádiónknak, hogy nagy meglepetést és örömet okozz számára, hogy Miske polgármesterétől -Serfőző Csabától- megkapta Romsics Imre ,,Miske” című könyvét. A sakk bajnok azt is megemlítette a KORONAfm100-nak, hogy az eseményen a Kalocsai Sakk Klub tagjai is megmutatták tehetségüket és szenvedélyüket. A délelőtti és délutáni versenyek alkalmával is elismerésre méltó eredmények születtek, melyekről a hozzáértő számolt be rádiónknak. Dr. Czibulka Zoltán arra is kitért, hogy a Két Ferenc Emlékversenynek milyen története és gyökerei vannak.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenhat − 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...