Két új borlovagot avattak az Orbán napi fesztiválon

Írta ekkor 2019-05-25

Bár a múlt hét időjárása okozott álmatlan éjszakákat a szervezőknek, a hétvégére kitisztuló ég megkegyelmezett a Hajósi Pincefaluban harminckilencedik alkalommal megtartott, háromnapos Orbán napi borünnepnek.

A szőlészet és a borászat védőszentjéről elnevezett népünnepély protokoláris eseményei között kiemelt helyen szerepel a présházak között álló Szent Orbán szobor borral locsolása, és az ezt megelőző borverseny eredményeinek közhírré tétele.

Erről már korábban beszámoltunk Kovács Róbert közreműködésével, azzal viszont még adósak vagyunk, hogy kik lettek az idei esztendőben a Szent Orbán Borlovag Rend új borlovagjai.

Megtudhatod Estókné Szalczer Erzsébettől, Hajós polgármesterétől.

Estókné Szalczer Erzsébet hajósi polgármester szólt a pincefalu Csárda során történt partfal-megerősítési munkálatok kapcsán kialakult helyzetről is.

Elismerte, hogy a kivitelező munkáját valóban nem segítette a napokon át tartó esőzés, de ez nem veszélyezteti, hogy heteken belül befejezik a munkát és a Csádra sor présházai teljes biztonságban lesznek, azokat nem veszé-lyezteti a korábbi löszfal-omlás.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenhárom − 8 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST