Kétszázmilliós játszótér-program indul Kalocsán

Írta ekkor 2021-05-31

Vasárnap a Kalocsai Jövőjéért Egyesület főszervezésével, de számos segítő összekapaszkodásával legifjabb polgárait ünnepelhette meg a gyerekek napján Kalocsa.

A Csilás parkban rendezett kavalkád kínálatára bár a délutáni záporok némi árnyékot vetettek, hatalmas közönség mozdult meg a szervezők hívó szavára. A délelőtti órákban több száz gyermek mulatta együtt az időt a rendezvény helyszínén, amelyen részt vett dr. Filvig Géza polgármester is családjával.

A város első embere örömteli bejelentéssel érkezett, hiszen egy kétszáz millió forintos kezdőköltségvetésű, egész városra kiterjedő játszótér-fejlesztési és építési programot mutatott be a résztvevőknek. A polgármester ezután rádiónknak beszélt a projekt részleteiről is, amelyről kiderült, hogy első látványos eredményei már a nyár végén megmutatkoznak a város egyik kertvárosi területén.

 

 

 

Dr. Filvig Géza kalocsai polgármester ismertette továbbá, hogy a játszótérfejlesztési projektre fordítandó összeg minimuma a számszerűsített 200 milliós büdzsé, folyamatosan keresik majd azokat a lehetőségeket, amelyeket fokozzák az önkormányzat lehetőségeit.

A cél az, hogy a városi etalonként számon tartott Kubikus parkbéli játszótérhez hasonlók legyenek elérhetőek valamennyi városrész gyermekei számára – mondta Filvig.

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

kilenc + 16 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST