Kettősség Hajóson: több bort adnak el, kevés szőlő “marad helyben”

Írta ekkor 2019-11-04

Ahogyan az idei szüretet is kettősség jellemzi Hajóson a jó minőség kontra jégverés és alacsony felvásárlási árak tükrében, úgy a pincefaluban folyó életet is.

Örvendetes ugyanis egyfelől, hogy az utóbbi években látványosan fellendült a programturizmus és egyre több helyben készült bort értékesítenek a présházrengetegben.

Kevésbé örvendetes viszont, hogy a hajósi ültetvényeken termett szőlő javát nem helyben dolgozzák fel, hanem értékesítik – mutat rá Kovács Róbert borász, hegyközségi alelnök, szorgalmazva minél több szőlő helyben tartását.

 

Kovács Róbert hajósi borász, hegyközségi alelnök elismerően nyilatkozott a helyi borászok idegenforgalom fellendítésére irányuló erőfeszítéseiről, amelynek kézzel fogható eredményei vannak.

Bízik abban, hogy idővel sikerül a helyi szőlőfeldolgozás élénkítését is elősegíteni.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

hat + 11 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...