Kettősség Hajóson: több bort adnak el, kevés szőlő “marad helyben”
Írta Vörös Istvánekkor 2019-11-04
Ahogyan az idei szüretet is kettősség jellemzi Hajóson a jó minőség kontra jégverés és alacsony felvásárlási árak tükrében, úgy a pincefaluban folyó életet is.
Örvendetes ugyanis egyfelől, hogy az utóbbi években látványosan fellendült a programturizmus és egyre több helyben készült bort értékesítenek a présházrengetegben.
Kevésbé örvendetes viszont, hogy a hajósi ültetvényeken termett szőlő javát nem helyben dolgozzák fel, hanem értékesítik – mutat rá Kovács Róbert borász, hegyközségi alelnök, szorgalmazva minél több szőlő helyben tartását.
Kovács Róbert hajósi borász, hegyközségi alelnök elismerően nyilatkozott a helyi borászok idegenforgalom fellendítésére irányuló erőfeszítéseiről, amelynek kézzel fogható eredményei vannak.
Bízik abban, hogy idővel sikerül a helyi szőlőfeldolgozás élénkítését is elősegíteni.