Kiállítással zárult a huszonnyolcadik kalocsai képzőművész alkotótábor

Írta ekkor 2022-08-12

Vasárnap délelőtt a kalocsai Nicolas Schöffer Gyűjtemény időszaki tárlatainak otthont adó különtermében nyílt meg az idei Kalocsai Képzőművész Alkotótábor termésének kiállítása.

Az eseményen közreműködtek a művésztelep résztvevői, akik között sok-sok visszatérő vendég mellett új arcokkal is találkozhatott a megnyitó közönsége.

Az alkotókat is megszólaltaó nyitóbeszédében Budai Viktória művészettörténész kiemelte, hogy régi hagyományokkal büszkélkedhet a kalocsai tábor, amelynek termését augusztus 21-ig tekinthetik meg a művészetbarátok a Schöffer Gyűjteményben.

 

Budai Viktória, a Viski Károly Múzeum művészettörténésze az idei kalocsai alkotótábort záró vasárnapi kiállításmegnyitón mondott beszédében emlékeztetett, hogy a közel három évtizede zajló tábor életben tartásáért sokat tettek helyi mentorok.

Hozzátette, hogy a tábor kezdésétől a végéig hatalmas alkotói kedv jellemezte a művésztelepet, amelyet a járványhelyzet miatti kényszerpihenő után idén huszonnyolcadik alkalommal hívtak életre.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tíz − kilenc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...