Kihirdették az Orbán-napi Borünnep locsolóborait Hajóson

Írta ekkor 2023-04-21

Nemrégiben tartották meg a Hajósi Hegyközségi Borversenyt a pincefaluban. A bírák az idén május 26-28. között megrendezendő Orbán-napi Borünnep hat locsolóborát választották ki. A megmérettetésre 58 termelő, 245 bormintával nevezett.

A győztes italok, adóraktáros kategóriában a következők lettek a fehérborok közül a Huber Pince Olaszrizlingje tarolt,  rosé- és siller fajta esetében a Barth Pince Kékfrankos roséja, a vörösborok közül Trautwein Hungaria Kft. Cabernet Sauvignon nedűje.

A kistermelői kategóriában a következő eredmények születtek: a fehérborok közül nyert Beck Tibi Zöldveltelini és Schönfelder Ferenc Fercsi ’61 Furmint kései szüretelésű itala, a rosé- és siller boroknál: Czvetnics Gábor Zweigelt Sillere, a vörösborok eserében Bagó Sándor Kékfrankosa vitte el a prímet.

A verseny Champion díjas bora a Csanádi Szőlőbirtok 2022-es évjáratú Kékfrankos roséja lett. Kihirdették még Hajós Város borát is, mely címet a Beck Pince 2020-as évjáratú Kékfrankos vörösbora szerezte meg.

Az idei évben első alkalommal a Kalocsai Rendőrkapitányság bora címért is lehetett küzdeni, végül a Berta Pince 2022-es évjáratú Generosa nedűje lett a befutó. A másik kalocsai vonatkozás, hogy a Deák pince (Deák Gábor) 2022-es Kékfrankos borát aranyéremmel jutalmazták.

Címkék:

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

9 + kilenc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...