Kiskunhalasi diák remekelt a megyei történelemversenyen

Írta ekkor 2020-03-09

Amint arról korábban beszámoltunk, ebben a tanévben a Kalocsai Szent István Gimnázium szervezte a Bács-Kiskun megyei történelemversenyt, amelynek szombaton tartották a szóbeli döntőjét az iskola könyvtárában.

fotó: Kalocsai Szent István Gimnázium – Facebook

Két írásbeli forduló után nyolc intézmény 10 versenyzője bizonyíthatta felkészültségét egy egyetemes és egy magyar történelmi feladat kifejtésével.

A zsűri elnöke Dr. Kaposi József, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense volt, akinek a munkáját Petrás Éva és Kenyeres Zsolt, a házigazda iskola pedagógusai segítették.

Az első helyezett Kovács Emma, a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium tanulója lett, míg a kalocsai iskolát képviselő Kecskés Zsófia a megye ötödik legjobbja lett.

A zsűrielnök a KORONAfm100-nak úgy fogalmazott, hogy a finalisták és tanáraik is egyaránt kemény felkészülésről tettek tanúbizonyságot.

 

fotó: Kalocsai Szent István Gimnázium – Facebook

Dr. Kaposi József, az idén a Kalocsai Szent István Gimnázium által szervezett megyei történelemverseny döntőjének zsűrielnöke bízik abban, hogy a szombaton kivételes tudásról számot adó diákokat viszontláthatja még országos tudáspróbán is.

 

fotó: Kalocsai Szent István Gimnázium – Facebook


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

húsz + 18 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST