Komoly vitát váltott ki a veszélyhelyzet utáni első testületi ülésen az Innovációs Kft.

Írta ekkor 2021-06-24

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt kilenc hónapnak kellett eltelnie ahhoz, hogy Kalocsa város képviselő-testülete újra ülésezni tudjon.

Első napirendi pontként a polgármester vészhelyzet ideje alatt kibocsátott döntéseit vitatták meg, csütörtök kora délután a hivatal dísztermében.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. váltott ki leginkább komoly vitákat a politikusok között.

Elsőként Szabó Balázs képviselő pedzegette a témát, aki aggályait fejezte ki már a Kft. megalakulásával szemben is, de leginkább a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár az Innovációs Központba való beintegrálását nehezményezte.

 

 

Dr. Filvig Géza polgármester Szabó Balázs felszólalására egyetértéssel reflektált, és hasonló álláspontról biztosította a képviselőt.

Kalocsa első embere felhívta azonban a figyelmet arra, hogy az említett határozat a Művelődési Központ átszervezésének előkészítéséről szól.

Ennek megvalósításáról a testület fog dönteni várhatóan július végén, az átszervezés augusztustól 1-től várható – mondta Filvig.

 

Király Róbert képviselő tovább firtatta az Innovációs Központ ügyét, aki a Kft. pénzügyi oldalát nehezményezte. Sőt mi több, annak dolgozói fizetését sokallja leginkább.

 

 

Kalocsa első embere készségesen válaszolt a képviselő felvetéseire.

Filvig Géza elmondta, az Innovációs Központ szerepe vitathatatlan- utalt vissza a hétvégi Food Truck Showra, amely szintén azt mutatja, hogy nagyszerű dolgokra képes a Kft.

Az ott dolgozók fizetésével kapcsolatban annyit mondott a városatya, hogy mindenki pénzért dolgozik, sőt vannak olyan intézményvezetők a városban, akiknek magasabb a fizetése, mint a polgármesteré.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

11 + tizenegy =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST