Kormányzati támogatással újulhat tovább a Szentháromság tér?

Írta ekkor 2020-03-08

Támogatási kérelemmel fordult a kormányhoz az érsekség, hogy folytatni tudják a kalocsai Szentháromság tér teljeskörű rekonstrukcióját és a földből feltárult múlt bemutatását.

A jelenleg is folyamatban lévő burkolási, térfelújítási munkákat, amely a Főszékesegyház, a volt Hotel Kalocsa, az érseki kastély és az ASTRICEUM Érseki Múzeum által közrefogott szakaszon folynak be tudják fejezni, a frissen megfogalmazott kérelem a további teendők anyagi forrásainak fedezetére irányul.

Mint közismert, a templom Barokk Cukrászda felőli oldalánál orosz hadisírokat kellene megszüntetni, illetve az altemplomot és az ideiglenes tetővel fedett romkertet is méltó állapotban szeretnék átadni, ehhez viszont már nincs forrása az érsekségnek – tudtuk meg Vörös Márta főegyházmegyei főépítésztől.

 

fotó: Vörös Márta

Vörös Márta, a Kalocsa főterének rekonstrukcióját koordináló főegyházmegyei főépítész a Szentháromság tér megújulása kapcsán kiemelte, hogy a tervezett munkálatok között sem szerepel a templom mellett haladó út megszüntetése.

Szükség lenne azonban további építési és rekonstrukciós teendőkre, amelyek komoly forrást emésztenek – mondja.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

5 + 4 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST