Korózs posztolt, Font reagált a kalocsai kórház-ügyben

Írta ekkor 2019-01-19

Néhány napja terjed a közösségi médiában az MSZP-s Korózs Lajos posztja, amelyben a kalocsai kórház “D” épületének állapotán szörnyülködik. Az ügy kapcsán közleményt adott ki Font Sándor, a kalocsai központú választókörzet országgyűlési képviselője.

Mutatjuk a posztot:

Illetve Font Sándor válaszát:

Más szemében a szálkát is, saját szemében a gerendát sem – Reagálás Korózs Lajos (MSZP) nyilatkozatára

Bizonyára semmiféle rosszindulat nem vezette Korózs Lajost, csak az őszinte aggódás, amikor sokszáz kilométernyire lakhelyétől egy olyan kórházat vett célkeresztbe, amelyet a szocialisták akkor, amikor ő maga kormánytag volt, a bezárás szélére sodortak. A Fidesz ezzel szemben többmilliárdos fejlesztést hajtott végre azon.

És akkor lássuk a tényeket! 

Kalocsán húsz év (1990-2010) SZDSZ-MSZP önkormányzati vezetés eredményeképpen 2010-ben be akarták zárni a kalocsai kórházat. A szocialisták országos szinten kivéreztették az egészségügyet, 600 milliárdot vontak el az ágazatból, ezzel az összeomlás szélére sodorva a betegellátást. Ezzel egyidőben kalocsai helytartóik 700 milliós adósságot halmoztak fel a város kórházában, és az akkori intézményvezetés nem is látott kiutat a katasztrofális helyzetből.

A Fidesz-KDNP kormányzat minden segítséget megadott az új városvezetésnek, hogy meg tudja menteni a 70.000 fő ellátásáért felelős kalocsai kórházat. 2011-ben új igazgató és csődbiztos került az intézmény élére, és a gazdálkodást és a szakmai tevékenységet úgy alakították át, hogy fenntartható legyen a kórház. Bezárás helyett a fejlesztés lett az új irány.

Egy előre meghatározott fejlesztési terv szerinti munka eredményeként sorra nyerték a pályázatokat, a fekvőbeteg ellátástól kezdve a szakrendelőkön át a sürgősségi betegellátásig, többmilliárdos nagyságrendben kerültek felújításra az épület egyes részei. A Korózs által bemutatott „D” épület egy része is! Ezt persze Korózs „elfelejtette” lefényképezni, és bemutatni, bizonyára a nagy kapkodásnak köszönhetően, mivel engedély nélkül, törvénytelen módon fényképezett a kórház területén.

De nem csak a kubatúrában történtek felújítások, hanem az eszközök is gyarapodtak: CT berendezés, laboratóriumi eszközök és modern műtőtechnológiai berendezések is beszerezésre kerültek. Ezen felül a dolgozói állomány folyamatos képzésére is nagy hangsúlyt feketetett az intézmény vezetése.

Nagyságrendileg többmilliárd forint lett ráköltve 2010 óta a kalocsai kórházra és jelenleg is folyamatban van egy beruházás indítása, melynek eredményeként megújul a proszektúra. Mint a térség országgyűlési képviselője, természetesen a megkezdett munkát a kórházzal kapcsolatban is folytatom. A Paks II beruházással összefüggésben zajló egyeztetések keretében elsődleges ellátó hellyé szeretnénk fejleszteni a kalocsai kórházat, és ennek a folyamatnak egy lépcsőjeként újjáépíteni a már tervszinten előkészített „D” épületet is.

Figyelmen kívül hagyni az elvégzett munkát, és bemutatni a hiányosságokat, ez mindig könnyebb volt, mint értéket teremteni. Az értékteremtés a szocialistáknak, és Korózs Lajosnak, kormányzati tevékenysége során nem sikerült.

Mi másként dolgozunk. A helyben élők türelmét és megértés, a dolgozók megfeszített napi munkáját ismételten köszönöm, a folyamat előre haladásáról ezután is minden érintettet tájékoztatni fogok.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

egy × 3 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...