Közkívánatra: újra ingyenes kerékpárregisztráció Kalocsán!

Írta ekkor 2019-09-25

Péntek délelőtt az Ökopont épületében tart úgynevezett bringaregisztrációs napot a Kalocsai Rendőrkapitányság. Hasonló alkalmakra korábban a városban és a környező településeken is többször sort kerítettek.

Ennek lényege, hogy a jelentkezők kerékpárjait körbefotózzák és a képeket, a bringa fontosabb adataival egyetemben feltöltik egy online rendszerbe, amely komoly segítséget nyújthat a rendőrség számára, ha eltűnne a kétkerekű és arra körözést kell kiadni.

Répási Tamásné kalocsai bűnmegelőzési főelőadótól megtudtuk, hogy sokan keresték fel és szorgalmazták, hogy legyen ilyen lehetőség – péntek délelőtt az Ökopontál ezeket a kéréseket meghallva várják azokat, akik ily’ módon biztosítanák kerékpárjukat.

 

Répási Tamásné kalocsai rendőrségi szóvivő a pénteki bringaregisztrációs nap kapcsán arról is szót ejtett, hogy a városban időről időre előfordulnak kerékpárlopások.

Legutóbb a nyár elején számoltunk be ilyen esetekről. Jellemzően a tulajdonosoknak hiányosak az ismereteik az eltűnt bringákról, ezért is hasznos, ha a BikeSafe nyilvántartásában szerepelnek azok.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy × öt =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST