Közoktatásról tárgyalt kínai delegáció Kalocsán

Írta ekkor 2020-01-15

Kedden délelőtt Kalocsára látogatott egy kínai delegáció az ország legfejlettebbjei között számon tartott Kína délkeleti részén, Sanghajtól és a Jangcétől délre elhelyezkedő Csöcsiang tartományból.

A népes küldöttség érkezésének célja a haza iskolarendszer mélyebb megismerése volt, főleg az emelt szintű érettségi rendszer és a felsőfokú képzések iránt érdeklődtek.

A népes küldöttséget dr. Filvig Géza polgármester és Simon Zoltán alpolgármester fogadták a város részéről, míg az oktatási területről Virág Tibor, a Bajai Szakképzési Centrum kancellárja és az iskola két kalocsai tagintézményének vezetője, Bekéné Deutsch Ágnes és Fekete Antal, illetve a Kalocsai Szent István Gimnázium igazgatója, Perity Lajos válaszolt a felmerült kérdésekre.

A küldöttség képviseletében Feng Chenhou, az Csöcsiangi Oktatási Vizsgahatóság főigazgató helyettese (tolmács: Cao Gaojie) a KORONAfm100-nak ismertette a kalocsai küldöttség tagjait, illetve dióhéjban szólt a tartományi képzésről.

 

Virág Tibor, a Bajai Szakképzési Centrum kancellárja felkeresésünkre összefoglalta, mely területek iránt mutattak élénk érdeklődést a kínai szakemberek a kalocsai egyeztetés alkalmával.

Mint mondta, konkrét együttműködésről, cserediák-kapcsolat lehetőségéről egyelőre nem esett szó, de mindenre nyitottságot közvetítettek a kínai vendégek iránt.

 

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

8 + 12 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST