Közösségi tér épülhet Meszesen

Írta ekkor 2023-03-24

Kalocsa önkormányzata támogatási kérelmet nyújt be a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzatnál lévő Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz Élhető település pályázat megvalósítására, melynek elnyerhető összege 750 millió forint.

Dr. Filvig Géza polgármester kedden délelőtt a legnagyobb fejlesztési célterületre, a meszesi hajókikötővel szembeni sétányhoz hívta meg a település egyesületeinek, civil szervezeteinek vezetőit, hogy javaslataikat, ötleteiket vessék fel, amelyeket figyelembe tudnak venni a tervezés során.

Az elképzelések szerint Meszesen egy, a Duna-parton futó sétány, a szállodahajókat is kiszolgáló buszparkoló kialakítása szerepel korszerű útburkolattal, utcabútorokkal. Az elbontásra váró csónakház helyén egy szabadtéri színpadot szeretnének építeni. Egy olyan közösségi hely létrehozása a cél, amelyben a város értékeit be lehet mutatni, és a kalocsai egyesületek, civil szervezetek alkalom adtán rendezvény helyszínként is birtokba vehetik.


A projekthez tartozik, hogy az Érsekkertben egy megfelelő minőségű, 800 méter hosszú futópályát, a Csilás parkban egy nyilvános illemhelyet, mosdót építenének, továbbá a kórházi buszmegállók egymással szembeni két váróhelyiségét újítanák fel. A képviselő-testület március 30-án dönt a tervezet benyújtásáról. A későbbiekben erre a fejlesztésre felfűzve szeretnének egy kishajókikötőt építeni, és az evezősegyesülettel egyeztetve azon is gondolkodnak, hogy a jövőben az evezősök bázisa hol legyen.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

egy × három =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...