Kripta Istvánné Halász Zsuzsanna-népi iparművész- sokrétű munkásságáról beszélt rádiónknak

Írta ekkor 2024-01-24

Nemrég volt a KORONAfm100 vendége Kripta Istvánné  – népi iparművész-, aki beszámolt többek között a hivatásáról, a szakmája szeretetéről, a kezdetekről és arról az időszakról mikor még játékbabáján gyakorolta a jól ismert kalocsai minták hímzését.

Kriptáné Zsuzsa a népi iparművészet lényegébe és szeretetébe is betekintést engedett rádiónknak, valamint azt a rengeteg eseményt is összefoglalta, amely a 2023-as évben történt vele. A népi iparművész azt is hozzátette, hogy nagyon fontosnak tartja a hagyományok őrzését, azt, hogy a fiatalabb generáció is megismerje ezeket a munkákat, megtalálja a szépséget a hímzés művészetében. Kriptáné Zsuzsa visszatekintett többek között arra a  fürdőruhára is, melynek kinézete őrzi a kalocsai hagyományokat.

Kriptáné Zsuzsanna azt is elárulta a KORONAfm100-nak, hogy rendkívül sok történéssel, elismeréssel telt az előző esztendő, hiszen átvehette többek között az Év Kézművese Díjat, szerepelt munkája a Magyar Menyasszony című kiállításon, illetve A Kalocsai Települési Értéktár Bizottság 2023. október 26-i ülésén felvette a Kalocsai Települési Értéktárba a Kripta Istvánné Halász Zsuzsanna népi iparművész munkássága nemzeti értéket is. Halász Zsuzsanna ezzel kapcsolatosan azt is kiemelte, hogy bár sok minden történt az előző évben, de idén sem lesz megállás, rengeteg esemény vár rá. Kriptáné Zsuzsanna azt is hozzátette, hogy aki elszeretné kezdeni ezt a fajta mesterséget annak mindenben segítségére áll.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

20 − tizenhárom =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...