Krumplis pogácsa fog sülni a kemencében a Fazekas Alkotóházban

Írta ekkor 2021-10-15

“Tanuljuk vissza elődeink kemencés tudományát” felhívással élve október 17-én vasárnap délután a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület közreműködésével programot szerveznek a Fazekas Alkotóházban, melynek keretében a krumplis pogácsa kerül az asztalra.

Az asszonyok által készített finomságot az udvari kemencében sütik meg, miközben a „Tömegkommunikáció, közízlés, szervezett társadalmi cselekvés” címmel, Imre Károly, a BKKMÖ Közművelődési Intézet nyugalmazott igazgatójának előadását hallgathatja meg a közönség. Kovács László fazekasmester engedett bővebb betekintést a részletekbe.

 

Kovács László kalocsai fazekasmester megosztotta tapasztalatait a kemencés hagyományőrző programokról, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Az esemény szervezője beszélt az ősi technológia előnyeiről és arról, hogy ősszel, valamint télen további alkalmakra hívják az érdeklődőket, a réteskészítés és a disznótoros régi ételek is terítékre kerülnek. A végső cél egy kiadvány elkészítése, illetve a fiatalabb generáció megszólítása.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

négy + 19 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST