Látványos munkálatok zajlanak az új Duna-hídon

Írta ekkor 2023-03-24

A kalocsai ártéri hídon már a korlátokat szerelik, a mederhídon gőzerővel építik a főtartókat, a paksi oldalon pedig zajlik a hídszerkezet tolása a Duna Aszfalt által kivitelezett nagyszabású hídépítő projektben – adta hírül a magyarepitok.hu portál. Idén tavasszal már 45 méter hosszú hídág fog benyúlni – megtámasztás nélkül – a beruházás kivitelezése alatt, folyamatosan fenntartott nemzetközi hajózási útvonal fölé.

fotó: magyarepitok.hu

Rádiónkban már korábban elhangzott, hogy a helyére került a bal parti ártéri híd mintegy 1600 tonnás felszerkezete az új Duna-hídon. A közel egy kilométeres építmény két ártéri hídból és a közöttük épülő mederhídból jön létre Kalocsa és Paks térségében. A bal parti – vagyis Kalocsa felőli – mederhídon a hídszerkezet sarura helyezése is megtörtént, itt jelenleg már a korlátok és a szegélyek felszerelését végzik. A jobb ártéri hídszerkezet helyszíni szerelése mintegy 85 százalékos készültségű.

fotó: magyarepitok.hu

Jelenleg is zajlik a 286 méteres, kétezer tonnás szerkezet hosszirányú tolása, a művelet eredményeként várhatóan májusban kerül a helyére a szerkezet. A mederhíd szabadszerelése párhuzamosan történik a kalocsai és paksi hídágon. Megkezdődött a pályaszint felett a négy pilon (tartószerkezeti elem) kivitelezése. A legelőrehaladottabb állapotban lévő pilon az aktuális vízszinthez képest már mintegy 41 méterre magasodik.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

2 × három =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...