Lenkei István szerint az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja

Írta ekkor 2018-12-08

A villamosenergia-rendszer stabilitása és kiszámíthatósága, valamint az importkitettség csökkentése érdekében született döntés két új atomerőművi blokk építéséről.  Nem vetélytársai, hanem éppen ellenkezőleg jó kiegészítői egymásnak a megújuló források és az olcsón, megbízhatóan, klímabarát módon termelő atomenergia – mondta el Budapesten, egy épületgépészeti szakmai konferencián Lenkei István. A Paks II. Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója mellett a résztvevők Horváth Miklós engedélyezési és felügyeleti igazgatótól és Kovács Gábor műszaki igazgatótól kaptak részletes tájékoztatást a Paks II. projektről.

(fotó: Paks II. Zrt.)

Lenkei István hangsúlyozta, hogy a Pakson épülő 3+ generációs, modern reaktorokra azért van szükség, hogy a 20 éves üzemidő hosszabbítás után leállításra kerülő blokkok helyére lépve fenntartsák a klímabarát áramtermelést biztosító atomenergia részarányát a hazai termelésben.

 

Az, hogy az erőművet meddig építjük egy nagyon fontos kérdés, de ennél még fontosabb, hogy megfelelően készítsük elő és a szükséges műszaki dokumentáció és engedélyek rendelkezésre álljanak – húzta alá Horváth Miklós engedélyezési és felügyeleti igazgató, a társaság vezérigazgató-helyettese. Azt mondta, a magyar nukleáris szabályozás a szigorú nemzetközi rendszer szerves része, s mint ilyen igen komoly elvárásokat támaszt az atomenergia alkalmazóival szemben.

Kovács Gábor műszaki igazgató arról beszélt, hogy minden rendszert, legyen szó akár fűtésről vagy szellőzésről, ugyanolyan szigorú elveket figyelembe véve terveznek meg és építenek ki, mint a primerköri berendezéseket.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennégy − nyolc =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST