Március első napján nyílik Kalocsa városának uszodája

Írta ekkor 2024-02-29

Kalocsa városának polgármestere, Dr. Filvig Géza, a KORONAfm100-nak beszélt a februári hónap legfontosabb eseményeiről, amelyek közül kiemelte a város uszodájának megnyitását március 1-jén.

Az uszoda hosszú idő után újra fogadja a látogatókat, így a városlakók ismét élvezhetik a sport és kikapcsolódás lehetőségét a létesítményben. A KORONAfm100-on még 2022-ben számoltunk be arról, hogy az energiaválság miatt néhány épületet ideiglenesen bezár, hogy csökkentsék a gázfogyasztást. Az uszoda, mint a város legnagyobb fogyasztó egysége, ezen intézkedések áldozatává vált, így az önkormányzat kénytelen volt bezárni a fürdőt. Az uszoda azóta a nyári hónapokra kinyitja kapuit, de dr. Filvig Géza rádiónknak elmondta, hogy a holnapi naptól kezdve már nem is tervezi a városvezetés a bezárását.

Kalocsa városának polgármester továbbá elmondta rádiónknak, hogy az uszoda üzemeltetése nehézkes volt az elmúlt időszakban, de a városnak sikerült pályázatot benyújtania a Kalocsai Uszoda és Gyógyfürdő energetikai és technikai korszerűsítésére. A hosszú ideje tervezett és előkészített pályázatnak köszönhetően a fürdő hamarosan modernizációs folyamaton megy majd keresztül, amely tovább javítja majd a látogatók élményét és biztosítja a fenntartható üzemeltetést. Dr. Filvig Géza végezetül hangsúlyozta, hogy az uszoda megnyitása és a tervezett korszerűsítés a város számára fontos lépés, amely hozzájárul a lakosság egészségének és jóllétének előmozdításához, így mindenkit arra bíztat, hogy vegye igénybe és látogasson el újra a kalocsai uszodába.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

4 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...