Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord december 6-án

Írta ekkor 2018-12-08

Rekordot döntött az ország villamosenergia-szükséglete, december 6-án, a hazai rendszer terhelése elérte a 6843 megawattot – közölte honlapján a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. A magyar villamosenergia-rendszer problémamentesen biztosítja az ellátást.

(fotó & forrás: paks2.hu)
A MAVIR hitelesített adatai alapján csúcsot döntött a hazai áramfogyasztás. 2018. december 6-án a délutáni időszakban a bruttó negyedórás átlag rendszerterhelés értéke a hitelesített adatok szerint elérte a mintegy 6843 MW-t. Az 1955 óta rendelkezésre álló adatok alapján pedig ennél magasabb negyedórás átlag csúcsértékre még nem volt példa. Egy átlagos téli hétköznapon a csúcsidei rendszerterhelés általában 6000-6600 MW között változik.
A rendszerirányító közlése szerint, a magyar villamosenergia-rendszer problémamentesen biztosítja az ellátást „A szükséges kínálat rendelkezésre áll” – mondta Tihanyi Zoltán, a MAVIR rendszerirányítási és nemzetközi kapcsolatok vezérigazgató-helyettese a rendszerterhelési rekord kapcsán. Hozzátette, a piaci szereplők a fogyasztói igényeknek megfelelően szerzik be a villamos energiát hazai forrásból és importból. A rendszerirányító a határkeresztező átviteli hálózati kapacitásokat biztosítja, amelyek összességében fedezik az igényeket.
Címkék:

Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

4 − 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...