Megfertőződött a paksi atomerőmű egyik dolgozója

Írta ekkor 2020-03-31

Az atomerőmű egyik üzemviteli területen dolgozó munkatársának második tesztje koronavírus pozitív lett, a környezetében dolgozó tizenkét munkavállaló első tesztje azonban negatív – idézte az atomerőmű kommunikációs igazgatóját a Paks Press

Dr. Kovács Antal elmondta: munkatársuk már tizenkét napja karanténban volt, de miután olyan tüneteket észlelt magán, hogy ez indokoltnak tűnt tesztet végeztetett el magán. Ennek első eredménye negatív lett, azonban tegnap, hétfőn este mért teszt azonban már pozitív képet mutatott.

Az erőmű kommunikációs igazgatója ismertette: azokat a kollégákat, akik vele érintkeztek, kedden, elvégezték rajtuk a tesztet, az első vizsgálatuk negatív eredmény mutat. Ezt egy második teszt követi és annak ez eredménye után lehet csak teljesen megnyugodni, reménykedünk, hogy a fertőzés nem halad tovább – tette hozzá.

– Az erőművet nem tervezzük lezárni, de kialakítottunk egy olyan rendet, amely tovább fokozza a biztonságot, és bízunk abban, hogy a fertőzés nem terjed tovább – idézi a portál a kommunikációs vezetőt, hozzátéve, hogy az érintett munkatársat időben karanténba helyezték.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

1 × kettő =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...