Mégis lesznek személyesen látogatható programok Kalocsán a Múzeumok éjszakáján

Írta ekkor 2020-06-23

Szombat este mégsem kizárólag a számítógép mögül, vagy az okostelefont böködve élvezhetik Kalocsán a Múzeumok éjszakájának kínálatát a program iránt érdeklődők.

Korlátozott számban és előzetes jelentkezéshez kötötten, de lesz lehetőség személyesen is ellátogatni a Viski Károly Múzeumba, és az égisze alá tartozó kiállítóterekbe, így a volt zsinagógában kialakított Kalocsai Képtárba, ahol helyi és országosan elismert művészek fogadják a látogatókat, illetve hirdetnek éjszakai tárlatvezetést a Nicolas Schöffer Gyűjteménybe is. A tárlatvezetésre – ITT- lehet jelentkezni. Érdekesség, hogy ez alkalommal nyílik a látványtárként emlegetett emeleti helyiség a Hunyadi utcai Kalocsai Képtárban, amelyet ilyen formában először tekinthet meg a nyilvánosság – nyilatkozta rádiónknak Romsics Imre múzeumigazgató.

 

 

Romsics Imre kalocsai múzeumigazgató részletezte, hogyan szervezik majd a látogatók fogadását és beengedését a kiállítóterekbe a szombati Múzeumok éjszakáján.

Kiemelte, hogy a Kalocsai Képtár földszinti gyűjteményében az ott állandó életmű-kiállítással bíró Vinczellér Imre festőművésszel találkozhatnak az érdeklődők.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizennégy − tíz =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...