Megjelenés előtt a Kalocsa könnyűzenei élete című zenés kötet

Írta ekkor 2021-06-05

Kalocsa könnyűzenei élete címmel írt könyvet Papp Róbert zenész-tanár, a Country Road zenekar tagja.

Mint emlékezetes, helyi híradásainkban éveken keresztül követtük a 2016-ban bejelentett könyv megszületésének és alakulásának a sorsát, sokáig kalocsai rocklexikonként emlegetve azt. Mostanra nem csak a kötet címe véglegesedett, de annak tartalma és formája is, azonban a sokéves kutató-, és adatgyűjtőmunkán alapuló, fotókkal, sőt, zenékkel illusztrált kiadvány megjelenéséhez vezető út a célegyenesben kezdett túl rögösnek bizonyulni.

A szerző ugyanis sok támogatót és segítőt szerzett az évek során, azonban az anyagi háttér még így is kevésnek bizonyult a több százoldalas kiadvány megjelentetéséhez. Papp Róbert örömmel számolt be rádiónknak arról, hogy Font Sándor országgyűlési képviselőnk közreműködésével sikerült kormányzati támogatást elnyerni arra, hogy fizikai valójában is testet ölthessen a könyv, amelyben az egyes interjúkhoz kapcsolódó zenei betéteket QR-kóddal teszik elérhetővé az olvasó számára.

 

Papp Róbert, a készülő Kalocsa könnyűzenei élete című kötet szerzője azt is elárulta, hogy az államtitkársági támogatás hány könyv nyomtatását teszi lehetővé.

Kiemelte, hogy célja egy, a könyv tartalmához méltó körülmények között tartandó bemutató szervezése, ennek előkészítése azonban még folyamatban van.

 


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

12 − hét =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST