Megkezdődik a gyógyszertári ügyeleti rendszer harmonizálása a 2023-ban megújult orvosi ügyeleti rendszerrel

Írta ekkor 2024-02-15

Dr. Kasziba István a Kalocsai Főnix Gyógyszertár tulajdonosa és a Magyar Gyógyszerészi Kamara Bács-Kiskun vármegyei szervezetének elnöke a KORONAfm100-nak számolt be a gyógyszertári ügyeleti rendszer változásáról, annak a megújult orvosi ügyeleti rendszeréhez való alkalmazkodásáról.

Dr. Kasziba István hangsúlyozta, hogy az országos átrendeződés már megkezdődött, Kalocsa városa pedig a tegnapi nap folyamán kapta meg az ezzel kapcsolatos rendeletet. Dr. Kasziba István kiemelte, hogy senkinek nem kell attól tartania, hogy a szükséges ellátást nem kapja meg. A kamara elnöke hozzátette, hogy az ellátással kapcsolatos tudnivalókról további infógrafikákat is helyeznek ki a városban.

Dr. Kasziba István azt is elmondta rádiónknak, hogy a jelenlegi adatok azt mutatják, hogy az emberek egyre többet foglalkoznak egészségükkel, egészségügyi állapotukkal, így nagy valószínűséggel sok háztartásban a legfontosabb gyógyszerek megtalálhatóak, aminek következtében egyre kevesebbszer van igény a gyógyszertári ügyeletre. A változás részleteiről Dr. Kasziba István beszélt rádiónknak, aki pontosan ismertette a nyitvatartási, illetve ügyeleti időket is.

A riportot teljes hosszába a vasárnapi Turmix c. magazinműsorunkban hallhatjátok!


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

öt × 1 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...