Megkínzott állatokért úsztak virágok a Vajason Kalocsán

Írta ekkor 2019-08-26

Egy maroknyi közösség jelent meg vasárnap délután a kalocsai Csilás parkban azon a csendes megemlékezésen, amelyet az állatkínzás ellen országosan tarott huszonhét megmozdulás egyike volt.

fotók: Bagó Noémi

Akadt, ahol felvonulással, máshol demonstrációval emeltek szót a felelős állattartásért és a négylábúak bántalamazásának egységes, hatékony szankcionálásáért.

A kalocsai Összefogás Az Állatokért Alapítvány a csendes összejövetel mellett döntött, ahol tájékoztatták a megjelenteket arról, hogy a legutóbbi, balotaszállási kutyakínzás nyomán 166 szervezet, köztük a kalocsai kezdett komoly összefogásba az állatvédelem foganatosításáért, szorgalmazva, hogy az illetékes hatóságok tarttassák be a hatályos jogszabályokat, hogy a kiszabott büntetéseknek legyen visszatartóereje – nyilatkozta a megemlékezés kapcsán Békési Marianna, aki a megjelentekkel együtt egy szál virágot bocsátott a Vajas vízére, emlékezve a kínhalált halt állatokra.

 

Közzétette: Összefogás Az Állatokért Kalocsa – 2019. augusztus 25., vasárnap

A megemlékezésről közvetített élő videó

Békési Marianna, a vasárnap megemlékezést tartott kalocsai állatvédő alapítvány elnöke azt is felidézte, hogy az összejövetelen elhangzottka olyan hirhedt hazai állatkínzási eseteket, amelyekre brutalitásuk miatt az országos közvélemény is felkapta a fejét.

Nyomatékosította, hogy eredményt csak széleskörű összefogással lehet elérni, amely mögött soha nem látott mértékű civil összekapaszkodás feszül jelenleg.

 

fotók: Bagó Noémi


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

4 × 2 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
KORONAfm100
Itthon vagy...