Mennyibe kerül egy csípőműtét magánkórházban?

Írta ekkor 2022-05-10

A traumatológiai és az ortopédiai problémákkal gyakorta a műtőasztalon végezhetjük és a csípőműtét is ezek közé sorolható. A Duna Medical Centerben is végeznek csípőműtéteket, amelyeket a lehető legkisebb beavatkozással és rövid lábadozási idővel úszhatunk meg.

Egy protézis beültetés akkor lehet aktuális, ha a porckopásunk olyan mértéket öltött, amely már fájdalmat okoz és ugyan elvégeztek rajtunk pár kezelést, de az nem segített. Nagyon sokszor ezek a fájdalmak már nem teszik lehetővé azt, hogy a mindennapi munkánkat elvégezzük, ezért a műtét elvégzése már tovább nem halogatható. A kopáson kívül a gyulladások azok, amelyek sokunk életét megkeserítik. Ilyenkor gyakoriak a combnyak és a combfejtörések. Ezekben az esetekben is előfordulhat, hogy protézisre lesz szükség. Az ortopéd szakorvos az, aki az egyes műtétekhez a megfelelő protézist kiválasztja. Itt több tényező is befolyásolhatja az orvos döntését. A csípőprotézisek beültetése után a mozgásunk szinte a régi lesz és a fájdalom is meg fog szűnni. A protézis beültetés elvégezhetik cementes rögzítéssel és cement nélküli rögzítéssel is. A cement nélküli rögzítésnél a szervezetünk segíti majd a protézis rögzítését, ezért, ha ez a műtéti eljárás vár ránk, akkor 4-6 hét kíméletes terheléssel kell számolnunk. A cementes rögzítéskor egy speciális és nagyon gyorsan szilárduló cementtel rögzítik a csontfelszínhez a protézist.

A csípőprotézis műtét a csípőízület feltárásával kezdődik, majd ezt követi a combfej eltávolítása. A csontfelszínt elő kell készíteni arra, hogy a protézis behelyezhető legyen. A váparész rögzítése után a protézisszár számára készítik elő a helyet, majd ezután tudják a protézist a kiválasztott eljárással rögzíteni. A protézisszár végére egy fémgolyó kerül, amely a vápa műanyag részébe tud majd illeszkedni. A műtéttel végül így alakítják ki azt az ízületet, amely mozgatható is.

www.dunamedicalcenter.org weboldalon könnyen tájékozódhat az aktuális árakról. Az Asepticus csípő- és térdprotézis csere, valamint revízió ára 1 960 000 Ft, a cement nélküli csípőprotézis beültetés ára 2 114 000 Ft, míg a csípőprotézis műtét 1 948 000 Ft. Természetesen ezek az árak tájékoztató jellegűek, hiszen a végső ár a konzultáció és a kivizsgálások után alakítható ki. Amennyiben a csípő műtét során implantátum beültetése is szükséges, akkor annak ára külön fizetendő. Ha úgy érezzük, hogy nem tudunk tovább várni az állam által felkínált műtéti időpontra, akkor érdemes minél előbb felkeresni a magánkórházat, hogy a csípőprotézis műtétet minél előbb el tudják végezni, megszüntetve ezzel az állandó fájdalmat. A műtét után nagyon gyorsan talpra lehet állni, hiszen a sebészek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legkevesebb kellemetlenséget okozzák betegeiknek.


Olvasói kommentek

Komment írás

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Required fields are marked *

tizenkilenc + 14 =


KORONAfm100

itthon vagy...

Most szól
TITLE
ARTIST